Leren bij Revant

 

Revant kent een interessant opleidingsklimaat. Enerzijds omdat artsen, verpleegkundigen en zorgprofessionals in opleiding kennis kunnen maken met een breed en divers aanbod aan zorgprogramma’s. Anderzijds omdat er binnen het centrum veel expertise aanwezig is. Medewerkers van Revant leveren bijdragen aan bij- en nascholingsprogramma's van erkende opleidingen. Revant vindt het belangrijk om de kennis en ervaring die de professionals opdoen bij de uitvoering van hun werkzaamheden uit te dragen. We stimuleren onze medewerkers om actief deel te nemen aan wetenschappelijke bijeenkomsten van nationale en internationale organisaties.

Opleidingen en stages

Longgeneeskunde & revalidatiegeneeskunde

Revant heeft een MSRC erkenning voor de opleiding longgeneeskunde (stage longrevalidatie) en revalidatiegeneeskunde. Geïnteresseerde AIOS kunnen bij Revant een deel van de opleiding volgen in de long- en de revalidatiegeneeskunde. Voor meer informatie neem je contact op:

  • Stage longrevalidatie: longarts dhr. D. van Ranst, opleider (088- 735 8006).

  • Opleiding revalidatiegeneeskunde (i.s.m. Amphia Ziekenhuis, MUMC en Adelante te Hoensbroek): kinderrevalidatiearts mw. drs. S.A.M. Lambregts, opleider (088- 735 8001).

Opleidingsetalage

Er zijn verschillende stagemogelijkheden mogelijk vanuit het opleidingsetalageproject op het gebied van longrevalidatie, kind- en jeugdrevalidatie en gewrichtgerelateerde aandoeningen. Deze vind je terug op de Opleidingsetalage, een website van de Orde van Medisch Specialisten.

Differentiatiestage

De opleidingsgroep revalidatiegeneeskunde Revant ontvangt met veel enthousiasme AIOS, met een opleidingsprogramma op maat.

  • Zorgmanagement en Leiderschapsontwikkeling medisch specialist
  • Mobiliteit/loopvaardigheden
  • Gewrichtgerelateerde aandoeningen
  • Kinderrevalidatie

Inhoudelijke informatie over deze stages vind je op de website van de Federatie van Medisch Specialisten.

Goal Attainment Scaling (GAS) cursus

Revant heeft een cursus samengesteld waarmee scholingen worden verzorgd over het gebruik van Goal Attainment Scaling (GAS), een meetinstrument om het effect van een individuele of groepsbehandeling te evalueren. De cursus kan volledig worden aangepast aan jouw wensen, samen met jou bekijken we de mogelijkheden. Heb je interesse in een cursus over GAS, neem dan contact op met het secretariaat Kind- en jeugdrevalidatie: 088 735 8001

 

Revant medisch specialistische revalidatie